Vær at vide - Bøgedals propper & hvorfor vi har opgivet dem

"I 15 år har vi elsket vores propper så højt, at vi har gjort alt for at beholde dem, men nu er det nok"

"I 15 år har vi elsket vores propper så højt, at vi har gjort alt for at beholde dem, men nu er det nok"

Derfor er vi gået over til kapsler. Vi har haft urimelig mange op og ned ture med vores propper. Måske fordi øllet ikke må ligge ned pga. eftergæringen på flaskerne.

For 15 år siden var vores propper af massivt kork, indtil kvaliteten blev så ringe, at øllet mistede trykket efter en tid. Da vi endelig fandt ud af, at propperne var synderen til de flade øl udskiftede vi den med en teknologisk korkprop. Det var som at komme i himlen- for en stund indtil vi igen løb ind i flade øl. Det kom lidt snigende og ikke i stort omfang og ikke altid. Men så fik vi tørre propper og prop producenten kaldte alle propperne retur pga. revner. Så kom andre meget utætte propper efterfuldt af for bløde propper som selv sprang ud af flasker skønt øllets tryk var super fint. Kort sagt hver ny levering nye udfordringer.

I 2018 hældte vi afsindige mængder af øl ud pga. en kombination af propper, der ikke kunne holde på co2’en og propper der var for bløde og derfor arbejde sig ud af flasken ved normalt tryk. Det blev dødstødet til proppen. Samtidig pegede alle sælgerne af ”lukkeløsninger til flasker” os væk fra propperne. De mente ganske enkelt at de var for usikre og ude af stand til at løse opgaven over tid. Det blev dødstødet. Efter lang tids søgen efter en plastik prop, der ikke lignede en børn champagne prop så vi på hinanden og sagde KAPSLER. Enten det eller ingenting.

Det har været en vanskelig beslutning, men nu hvor den er taget er det fremragende igen at have øl på lager, der faktisk er i orden og holder kvaliteten. En anden fordel er, at øllet ikke får et chok, når man lader proppen springe og derfor faktisk kan indeholde mere Co2 end de kunne tidligere.

NYTÅR 2020 og enkelte HVEDE øl kommer med prop – fordi de anvendes til en lejlighed, hvor det er vigtigt at proppen springer.