Gik du glip af HØST02 så kom den 12. oktober

Lørdag den 12. oktober kl. 13.30-14.15 holder vi
Åben Smagning

Vi holder en åben rundvisning i oktober så alle jer der ikke kan samle en stor gruppe har mulighed for også at komme. Den første Åbne Smagning bliver lørdag den 12-10 kl 13-14.15
Pris pr deltager kr. 299,- for 3 smagsprøver og en snak om øl.
Du kan komme alene eller sammen dem du har lyst til.
BLOT du tilmelder dig til os inden

Foto Steffen T Nielsen

Foto Steffen T Nielsen

"En formidable og autentiske aften som man sjældent oplever på den danske gastronomi scene"

Sådan sagde en af vores gæster til HØST02.
Han kommer fra København og havde således taget toget hele vejen til Jylland for at opleve HØST02. Man kan jo ikke blive andet end glad for de ord. De indeholder alt hvad vi ønskede, at gæsterne skulle opleve til HØST02.

Lige fra vi var helt nye har vi drømt om at holde middagsarrangementer her på bryggeriet, så folk kan få en oplevelse af at smage Bøgedal sammen med mad i vores rammer. Lokale råvarer tilberedt så de passer til øllet.
Vi har altid ønsket os, at vi kunne brede os ud i området omkring Bøgedal, ud på bakkerne med den storslåede udsigt over Vejle Ådal. Gæsterne skulle også have lejlighed til at opleve naturen her omkring. På en måde er det den det hele handler om, den er vores store inspirationskilde.

Sidste år holdt vi et relativt lille pilot arrangement, der blev så stor en succes, at vi fik lyst til at gentage succes i år. Den 23. august lykkedes til os at samle 54 mennesker til HØSTO2 – vi havde egentlig et max på 50.

Gæsterne kom kl. 17.30 til velkomst på gårdspladsen. Derefter blev der serveret vintage Bøgedal - dvs. mindst 8 år gammelt øl – forskellige steder på gården. Gæsterne fik Bøgedal No 289 og musik fra Bloom under kastanjen, Bøgedal No 116 i bryggeriet iklædt rundvisning af Casper og til sidst Bøgedal No 338 på engen med digtoplæsning og rugbrød bagt af Henrik Elkjær Brødmand fra Brød&Co.

Således fyldt op af natur, musik, viden og poesi gik vi til bords i laden. Her havde kokken tilberedt et måltid, der tog os fra køkkenhaven, ud i havet, op i luften og ind i skoven. Det hele blevet parret med øl fra stort set hele vores sortiment. Og mens snakken gik og maden og øllet blev præsenteret og spist blev der udvekslet og skabt nye forbindelser hen over langbordet.

Gæsterne kom fra hele Danmark og faktisk også fra udlandet. Det blev en helt igennem usædvanlig aften og vi fik da også de mest fantastiske tilbagemeldinger, som den ovenfor.

Derfor vil vi naturligvis gøre det igen, men vi skal lige finde en dato. Vi ved at det bliver en fredag i august 2020 enten den 14., 21. eller 28. August. De første 10 reservationer til næste år er allerede modtaget og jeg kan kun anbefale jer at reservere en plads for jeg tror de kommer til at gå som varmt brød.


Menuen Foto: Steffen T Nielsen

Menuen Foto: Steffen T Nielsen

"I 15 år har vi elsket vores propper så højt,
at vi har gjort alt for at beholde dem,
men nu er det nok" 

Derfor er vi gået over til kapsler. Vi har haft urimelig mange op og ned ture med vores propper. Måske fordi øllet ikke må ligge ned pga. eftergæringen på flaskerne.

For 15 år siden var vores propper af massivt kork, indtil kvaliteten blev så ringe, at øllet mistede trykket efter en tid. Da vi endelig fandt ud af, at propperne var synderen til de flade øl udskiftede vi den med en teknologisk korkprop. Det var som at komme i himlen- for en stund indtil vi igen løb ind i flade øl. Det kom lidt snigende og ikke i stort omfang og ikke altid. Men så fik vi tørre propper og prop producenten kaldte alle propperne retur pga. revner. Så kom andre meget utætte propper efterfuldt af for bløde propper som selv sprang ud af flasker skønt øllets tryk var super fint. Kort sagt hver ny levering nye udfordringer.

I 2018 hældte vi afsindige mængder af øl ud pga. en kombination af propper, der ikke kunne holde på co2’en og propper der var for bløde og derfor arbejde sig ud af flasken ved normalt tryk. Det blev dødstødet til proppen. Samtidig pegede alle sælgerne af ”lukkeløsninger til flasker” os væk fra propperne. De mente ganske enkelt at de var for usikre og ude af stand til at løse opgaven over tid. Det blev dødstødet. Efter lang tids søgen efter en plastik prop, der ikke lignede en børn champagne prop så vi på hinanden og sagde KAPSLER. Enten det eller ingenting.

Det har været en vanskelig beslutning, men nu hvor den er taget er det fremragende igen at have øl på lager, der faktisk er i orden og holder kvaliteten. En anden fordel er, at øllet ikke får et chok, når man lader proppen springe og derfor faktisk kan indeholde mere Co2 end de kunne tidligere.

NYTÅR 2020 og enkelte HVEDE øl kommer med prop – fordi de anvendes til en lejlighed, hvor det er vigtigt at proppen springer.